woensdag 20 mei 2015

5 TIPS: OPRUIMEN


Ik ben geen opruimspecialist (geloof me, het bestaat), maar er zijn en aantal dingen die ik in de afgelopen tijd heb opgepikt. Voor mij werkt het heel goed en misschien heb jij er ook iets aan. Hier 5 opruim tips voor het opgeruimd houden van een kleine ruimte.


#1 - Geef alles een vaste plaats
Zorg dat ieder onderdeel in de woning een eigen plek heeft. Je hebt soms van die dagen dat je de hele dag thuis zit en alles van zijn plek trekt en dan niet echt veel tijd heb om het allemaal weer opnieuw een plekje te geven. Je verlaat je huis en komt terug in een grootte rotzooi. Als niks een vaste plek heeft moet je er nog moeite doen om dat plekje te zoeken, maar als dat plekje er al is dan gaat het opruimen een stuk sneller. Ook is het overzichtelijk. Dit is voornamelijk handig bij het boodschappen halen. Als je in een opslag kan zien wat er wel en niet in huis is neem je ook nooit te veel of te weinig mee. Wij hebben bijvoorbeeld onze paste potten. Dit is de vaste plek voor de pasta. Op het moment dat er een pot leeg is weten we meteen  welke pasta er bijgevuld moet worden.

#2 - Beperk de accessoires
Ik ben altijd een groot fan geweest van accessoires in huis. Ik heb het op de harde manier moeten leren dat er zoiets bestaat als TEVEEL accessoires. En wat is dan teveel? is de grootte vraag. Teveel is wanneer je niet meer ziet dat het accessoires, maar het meer voelt als troep. Teveel kleine spullen zorgen voor een rommelig uiterlijk ook al is het opgeruimd. Kies liever voor minder accessoires, maar dan iets groter.

#3 - Ruim voor het slapen je troep op
Ik ben een groot fan van bank hangen. En verzamel dan ook alles om me heen. Op het eind van de avond sta ik op en wordt ik een klein beetje ongelukkig van het beeld wat ik dan zie. Maar het is ook weer heel snel voorbij omdat ik voor het slapen altijd even 5 tot 10 min neem om alles weer op te ruimen en recht te zetten.

#4 - Achter gesloten deuren
Probeer zoveel mogelijk op te bergen in gesloten dozen of kasten. Wat je niet ziet, kan ook niet storen. Dit betekend niet dat alles wat achter gesloten deuren wordt opgeborgen niet georganiseerd moet zijn, maar er zijn soms dingen die je heel goed kan ordenen en dan nog steeds niet opgeruimd oogt. Daar komen dozen en kasten goed van pas.

#5 - Het hoeft niet alleen functioneel te zijn
Opruimen hoeft niet alleen functioneel worden gedaan. Je kan dingen ook heel mooi etaleren. Het is opgeruimd en ziet er ook meteen leuk uit. Een voorbeeld is het maken van een barkar. Hier kan je glazen, rietjes en je alcohol flessen kwijt en dat op een zodanige manier dat het er nog steeds georganiseerd en aantrekkelijk uit ziet.

Hopelijk werken deze tips net zo goed bij jou als bij mij! Ik ben altijd benieuwd naar handige manieren om op te ruimen. Heb jij nog tips. Laat het me weten.


-VAL-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten