vrijdag 8 januari 2016

DIY FOOD: TOETJE


Vandaag even iets anders. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Daarom heeft deze blogpost helemaal niks met interieur te maken, maar is het een toetje.

Wat heb je nodig (de producten): 
- 1 pak bastogne
- 1 pak (dr. Oetker) kwarkmix 
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 500 ml kwark
-1 witte chocoladereep
- Amdeltjes

De rest:
- Blender
- Mixer
- Schaal
- Rasp
- (drink)glazen



Begin met het blenden van de koekjes. De koekjes zullen dienen als kwarktaartbodem.Ik raad aan om de koekjes eerst in stukken te delen voordat ze in de blender gaan. Blend de koekjes tot een zanderige substantie en verdeel een deel in de glazen. 

Meng vervolgens de kwarktaart mix zoals op de achtezijden van de verpakking is aangegeven. De voorbereiding van de bodem kan worden overgeslagen omdat deze word vervangen door de koekjes. Verdeeld na het mengen een deel van de mix over de verschillende glazen. 


Wissel het vullen van de glazen af en creëer zoveel lagen als je zelf wilt. Pas wel op..... Het toetje is machtig. Hoe meer per glas, hoe zwaarder het toetje.


Voor de presentatie kan er nog wat witte chocolade overheen worden geraspt en een stuk koek en een amandeltje erop worden gelegd. Verder kan je nog een bord aankleden waar je meerdere toetjes op presenteerd. Maak er helemaal je eigen feestje van.


Wat voor leuke ideeën heb jij? Ik ben benieuwd!

-VAL-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten